Salı

park köftecisi osman






























P ark Köftecisi Osman Selimiye Camii'nin önündeki meydanın yan tarafında...Beş adet köfte biber ve domatesle servis ediliyor. Biber ciğercilerdeki gibi kurutulup kızartılmadığından doğal rengini koruyor ayrıca o kadar da acı değil. Osman Usta'nın kurumsal ağzından:

“Köftenin her şeyi ayrı bir ustalık. Etini almak, ızgaraya koymak... Izgaranın ateşi hızlıysa köfte haşlanır, kısık olursa büzüşür. Yağ oranlarını ayarlamanız lazım. Bazı hayvanlar 250-300 kilogram gelir, yağ gerektirmez ancak 190-200 kilogramlık bir hayvanın etine yağ katmak zorundasınız. Ben gömlek yağı kullanırım. Hayvanın sadece kaburga etinden köfte yapılır. Budundan köfte olmaz. Bizim köftelerimiz pamuk gibidir. Çünkü; Soğan dışında tüm malzemesini koyup iki kez çekiyoruz. Soğanı da makinede çekerseniz et kararıyor. Bizimki piştiği zaman pespembe olur. Soğanı kıymanın da incelikleri var. Biz bıçakla bir pirinç tanesinin dörtte biri kadar kıyarız. Makine kullanmayız. Elle yoğurarak, yapıyoruz köfteyi. Ocağımız da hakiki kömür ocağıdır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder